Lasik или iLasik ?

 

Lasik или iLasik ?

iLasik и Lasik са методи за подобрение на зрението.

И при двата метода с помощта на лазер се ремодилира роговицата, но за разлика от iLasik, където се използва само лазер, при Lasik се използва и скалпел.

 

Основната разлика между iLasik и Lasik е създаването на роговично капаче. И при двете процедури от най-повърхностния слой на роговицата се създава капаче, което се огъва назад за да се достигне до средния слой на роговицата. Лазер ремоделира роговицата и след това капачето се поставя обратно на място.

При Lasik се използва механично острие наречено микрокератом за направата на роговично капаче. При IntraLasik не се използва скалпел, а фемтосекунден лазер.
IntraLasik значително намалява вероятността от усложнения, които могат да възникнат при Lasik.

 

Усложнения след Lasik :

Неравномерно създадено капаче

Незакрепено капаче

Увреждане на очните тъкани

Епително врастване

Епителни дефекти

Увреждане на роговичните нерви

Кръвоизливи

Разскъсване и отлепяне на ретината

Дифузен ламеларен кератит (DLK)

Синдром на сухото око

Ореоли, отблясъци, сенки

Тези усложнения най-често са свързани с използването на скалпел.


Металното острие създава капаче с неравни ръбове, в резултат на което се получават роговични повърхностни и зрителни дефекти.

Интралазерът работи с изключително висока скорост, точно и прецизно изпарява тъканта, като околната тъкан остава незасегната.
Чрез IntraLASIK се избягват много от усложненията на роговичното капаче, които се дължат на използването на скалпел при LASIK.

Видео: Усложнения и странични ефекти след старият метод Lasik 

След IntraLASIК (ilasik) технологията очните хирурзи в цял свят вече избягват използването на метода lasik, заради докладваните от пациенти дългосрочни усложнения и незадоволителни зрителни резултати.

Информация относно цени на други операции може да получите на посочените телефони, където асистентите на Д-р Мете ще ви съдействат.

kontaktmustafa-copy copy

 

BulgariaTurkeyEnglish