iLASIK

iLASIK

Intralase технология осигурява точни резултати и безопасност както за пациента, така и за лекаря.
При iLASIK процедурата се използва фемтосекунден лазер Intralase за точно създаване на роговично капаче, тук не се използва скалпел.
iLASIK процедурата осигурява по-безопасно и по-точно създаване на роговичното капаче.
От голямо значение е общото време, за което се извършва лазерната процедура. Основно стромата се състои от колагенови влакна. При по-продължително време на лазерната корекция, стромата се дехидратира.Лазерът при всеки свои изстрел ще премахва повече тъкан, отколкото при нормално хидратираната роговица. По-бързият лазер извърша процедурата за по-кратко време и върху една по-малко дехидратирана строма. Крайният резултат ще бъде по-точен и прогнозируем.
Преди лазерната корекция пациента ще бъде запознат с процедурата, след което ще трябва да подпише информирано съгласие.

 

ilasik

 

 

 

 

 

Как протича процедурата?
Първо ще Ви бъде направен обстоен преглед. Ще се създава 3D карта на несъвършенствата на Вашите очи и ще се проектира точното лечение за всяко око.
Лазерната корекция се извършва в амбулаторни условия, използва се местен анестетик под формата на капки , за да не се усеща болка. Продължителност на процедурата – около 10 минути, като се променя формата на роговицата и се коригират несъвършенствата на окото ви.
Лазерът InterLase прави много тънко капаче от роговицата.
Създаденото капаче предоставя среда за да направа на iLASIK корекцията.
Вторият лазер се ползва за извуршване на корекцията на вашата роговица, възоснова на взетия очен отпечатък.
Лазерната корекция се прави изцяло от компютър, безопасно и безболезнено.
По време на процедурата пациентът трябва да следи определена точка. Неволните движения на окото се отразяват от специална следяща система нар. Eye tracker. Системата има определен обхват на действие – когато окото излезне извън обхват, лазерът автоматично спира и изчаква възстановяването на началната позиция.
След корекцията дискомфортът, който може да се очаква се изразява в обилно сълзене, парене, усещане за напрашено и др. Това са нормални реакции от страна на очите и отшумяват до няколко дни.

ilasik-2

 

 

 

iLASIK процедурата се прилага ефективно при късогледство, далекогледство и астигматизъм, съобразена конкретно с индивидуалните особености на Вашето зрение.