Пластика на Клепачи

 

 

Окулопластиката (от окулус – око латински) се занимава с възстановяване на областта около очите.Окулопластиката е  хирургична подспециалност в очните болести, насочена към клепачите, съседните им тъкани, костната орбита, слъзните пътища. Очните хирурзи, които практикуват  окулопластна хирургия имат  изключително добри познания за околоочните структури.

Целта е подобряване външния вид и функцията на болестно променени клепачи и тъканите около тях, като премахване на дефекти в положението на клепачите – птоза (паднал клепач), обърнат навън или навътре клепач, тумори, вродени аномалии, заболяване на очните мускули, запушени слъзни пътища, травми и др.
Обект на оклулопластичната хирургия е също и естетиката на погледа. Най-честата естетична операция с цел подмладяване е блефаропластиката (пластика на клепачите), премахване на торбички под очите, увиснала кожа, бръчки.
Блефаропластиката (пластика на клепачи, корекция на клепачи) е козметична-хирургична процедура на клепачите и зоните около очите. Тя има за цел намаляването на признаците на стареене чрез решаване на проблеми като увисване на горната част на клепачите, бръчки и пачи крак около очите и като цяло отпуснатия вид на кожата около очите. Торбичките под очите и тъмните кръгове могат да бъдат подобрени след блефаропластика. Използват се също и различни медико-козметични процедури за постигане на подмладяващ ефект –изглаждане на бръчки, премахване на дефекти по кожата, ботокс, хиалуронова киселина и др.

576 11 8 109